Байден дозволив завдавати ударів по території РФ для захисту Харкова - Politico

Байден дозволив завдавати ударів по території РФ для захисту Харкова - Politico

Укрінформ
Президент США Джо Байден негласно дозволив Україні завдавати удари американською зброєю по території Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

За даними джерел видання, дозвіл поширюється лише на російську територію біля Харківської області й спрямований на захист Харкова.

«Нещодавно президент доручив своїй команді забезпечити можливість використання американської зброї в районі Харкова, щоб Україна могла завдавати ударів у відповідь по російських силах, які обстрілюють або готуються обстрілювати (Україну)», - зазначив посадовець адміністрації.  

При цьому політика обмжень стосовео атак на великі відстані всередині Росії «не змінилася», сказав посадовець.

В останні кілька днів США ухвалили рішення щодо «гнучкості» України для захисту від нападів на кордоні біля Харкова, заявив інший американський чиновник.

Читайте також: Україна й США підпишуть безпекову угоду перед Самітом миру - FT

Фактично Україна тепер може використовувати надану американцями зброю, таку як ракети й пускові установки, щоб збивати російські ракети, що прямують до Харкова, бити по військах біля кордону та по російських бомбардувальниках, які скидають бомби на українську територію, пояснив він.

Але Україна не може використовувати цю зброю для враження цивільної інфраструктури чи запуску ракет дальнього радіусу дії для враження військових об'єктів в глибині Росії.

Як повідомлялося, раніше держекретар Ентоні Блінкен висловлювався за скасування обмежень на використання яукраїною зброї США.

Низка західних країн, зкрема Велика Брианія, Франція та Швеція, також відмовилися від заборон щодо використання їхньої зброї для ударів по Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-