США не змінили офіційної позиції щодо ударів по об’єктах в Росії – Пентагон

США не змінили офіційної позиції щодо ударів по об’єктах в Росії – Пентагон

Укрінформ
Міністерство оборони США підтвердило, що офіційна позиція американської адміністрації щодо можливості ударів зброєю зі США наразі залишається незмінною.

Про це заявила в четвер під час брифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У нашій політиці не відбулося змін. Допомога у сфері безпеки, яку ми надаємо Україні, має використовуватися в Україні, і ми не заохочуємо та не забезпечуємо можливостями атаки по всередині Росії», - зауважила представниця оборонного відомства США.

Водночас, вона висловила переконання, що ЗСУ з допомогою, наданою Сполученими Штатами, можуть досягти ефективних результатів у межах своєї території.

Читайте також: Україна й США підпишуть безпекову угоду перед Самітом миру - FT

Як повідомлялося, напередодні видання Politico поінформувало із посиланням на джерела в адміністрації США, що в Вашингтоні розглядають можливість зняти обмеження для України щодо ураження цілей в РФ американською зброєю.

Раніше цього тижня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що право України на самооборону включає також завдання нею ударів по військових цілях на російській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-