США надали Україні дозвіл на удари по цілях у РФ, але незрозуміло, наскільки далеко - ISW

США надали Україні дозвіл на удари по цілях у РФ, але незрозуміло, наскільки далеко - ISW

Укрінформ
Із повідомлень американських ЗМІ про нібито наданий Україні адміністрацією Байдена обмежений дозвіл на завдання ударів по цілях на території РФ, незрозуміло, наскільки далеко цей дозвіл розповсюджуватиметься.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ISW.

Як писали ЗМІ, з посиланням на джерела серед посадовців США, президент Джо Байден схвалив зміну політики, що дозволить Україні використовувати надану США зброю, зокрема, ракети GMLRS, але не ракети ATACMS більшого радіусу дії, щоб завдавати ударів по "цілях зустрічного вогню" проти російських військ, які атакують на півночі Харківської області.

Про зняття обмежень для України Байдена, нібито, просив державний секретар Ентоні Блінкен.

"Незрозуміло, наскільки далеко у Бєлгородській області США дозволяють українським військам завдавати ударів зі зброї, наданої США, чи дозволять Україні завдати ударів по зосередженню російських сил та техніки у Курській та Брянській областях", - йдеться у звіті ISW.

Аналітики ISW зауважили, що російські військові цілі за межами безпосереднього кордону з Харківською областю також є законними військовими цілями. І триваючі обмеження на здатність України завдавати ударів по цілях в інших місцях на території РФ перешкоджають здатності України захищатися від російської агресії.

Армія РФ все ще користується певними недоступними для України місцями, з яких окупанти можуть прикривати військові сили, перш ніж вони підійдуть досить близько до Харкова або увійдуть в інші частини України. Москва продовжуватиме вигравати від будь-якого такого місця, поки західні держави продовжуватимуть накладати обмеження на здатність України захищати себе, вважають військові аналітики.

Читайте також: Байден дозволив завдавати ударів по території РФ для захисту Харкова - Politico

"ISW продовжує наполягати, що США мають дозволити Україні завдавати ударів по всіх законних військових цілях в оперативному та глибокому тилу РФ з наданої Сполученими Штатами зброї", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США Майк Джонсон у розмові з журналістами у Вашингтоні в середу висловив позицію, що Україна повинна сама вирішувати, як вести війну, зокрема, не обмежувати ЗСУ щодо атак об’єктів у Росії американською зброєю.

Напередодні двопартійна група конгресменів, членів постійного комітету Палати представників США з питань розвідки, закликала міністра оборони Ллойда Остіна дозволити Україні удари по території РФ американською зброєю. Також вони наголосили на важливості посилення українських ВПС та протиповітряної оборони.

Фото: wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-