Глава МЗС Чехії - про купівлю снарядів для України: Результати будуть наступного місяця

Глава МЗС Чехії - про купівлю снарядів для України: Результати будуть наступного місяця

Укрінформ
Перші партії снарядів, придбані у межах чеської ініціативи, прибудуть в Україну за кілька тижнів.

Про це заявив керівник зовнішньополітичного відомства Чехії Ян Ліпавський перед початком неформальної зустрічі у Празі міністрів закордонних справ НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Хочу подякувати всім країнам, які приєдналися та зробили внески в чеську ініціативу. Результати будуть за кілька тижнів, наступного місяця, коли перші партії снарядів будуть доставлені в Україну, щоб вони могли захистити себе від варварського вторгнення Росії. Наявна сума буде спрямована на закупівлю 500 тисяч снарядів протягом цього року. У якийсь момент ми будемо просити про більше», - сказав Ліпавський.

Він підтримав ініціативу генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга щодо переходу до довгострокової програми військової підтримки України та її координації з боку НАТО. Глава МЗС Чехії зауважив, що з огляду на брак боєприпасів Україна потребує додаткової та швидкої допомоги просто зараз. Це стосується як артилерійських снарядів, так і засобів протиповітряної оборони, включаючи додаткові пускові установки та ракети.

«Безумовно, ми маємо обговорювати стратегію, але одночасно надавати додаткову допомогу. Ми маємо надіслати потужний сигнал Путіну, що його розрахунок на відродження імперіалізму не спрацює», - підкреслив міністр закордонних справ Чехії.

Читайте також: Столтенберг відзначив ключову роль Чехії в підтримці України

Він зауважив, що сьогодні глави МЗС країн НАТО проведуть неформальне обговорення спільної стратегії Альянсу щодо стримування Росії. Міністр зауважив, що Прага, на вулицях якої були російські танки, є правильним місцем для такого обговорення.

Як повідомлялося, у Празі триває дводенна неформальна зустріч міністрів закордонних справ НАТО, головними темами якої є підготовка до Вашингтонського саміту НАТО, нарощування військової допомоги та підтримки для України, розвиток співробітництва із партнерами Альянсу у Індо-Тихоокеанському регіоні.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-