СБУ оголосила підозру російському генералу, який керує наведенням ракет по Україні

СБУ оголосила підозру російському генералу, який керує наведенням ракет по Україні

Укрінформ
Служба безпеки України заочно оголосила підозру російському генерал-майору Роберту Баранову, під керівництвом якого здійснюється наведення ракет по об'єктах української цивільної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ

Баранов очолює головний обчислювальний центр Генерального штабу збройних сил Росії. Встановлено, що його підрозділ відповідає за точність ракетних ударів по Україні.

Підлеглі фігуранта займаються, зокрема, програмуванням траєкторій руху крилатих і балістичних ракет в обхід зони, де діє українська протиповітряна оборона, а також вказують конкретні цілі, які мають бути уражені. Ідеться насамперед про наведення крилатих ракет «Калібр», Х-101/555 і балістичних ракет «Іскандер».

За даними слідства, російські загарбники чітко розуміють, що програмують значну частину своєї зброї для вогневого ураження цивільної інфраструктури України.

Під час підготовки повітряних ударів підрозділ Баранова співставляє координати цілей, отриманих від командування Генштабу РФ, з локаціями цивільних об’єктів на картах місцевості. Це свідчить, що російські військові свідомо б’ють по цивільних об’єктах України.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ, зокрема від запрограмованих на ураження цивільної інфраструктури ракет, загинули щонайменше 520 дітей.

Читайте також: Запроваджує «рубльову зону» на ТОТ: в Україні заочно оголосили підозру голові російського банку

СБУ зібрала на Баранова доказову базу. Йому інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч.ч 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством.

Також правоохоронці встановили особи 30 підлеглих підозрюваного, які прямо причетні до вчинення злочинів проти України.

Зібрані СБУ матеріали будуть використані в розслідуванні російських воєнних злочинів прокурорами Міжнародного кримінального суду.

Як повідомляв Укрінформ, раніше СБУ оголосила підозру генеральному директору найбільшого виробника російських «Калібрів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-