Запроваджує «рубльову зону» на ТОТ: в Україні заочно оголосили підозру голові російського банку

Запроваджує «рубльову зону» на ТОТ: в Україні заочно оголосили підозру голові російського банку

Укрінформ
Служба безпеки України зібрала доказову базу на голову правління російського ЦМРБанку Руслана Ареф’єва, який фінансує війну РФ проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

За вказівкою Кремля та Центробанку РФ фігурант запроваджує так звану “рубльову зону” на тимчасово захоплених територіях України.

Для цього Ареф’єв за підтримки місцевих гауляйтерів відкрив понад 200 відділень російського банку в тимчасово окупованих Криму, Донецьку та Луганську.

Після захоплення території лівобережної Херсонської та частини Запорізької областей він організував там створення ще 27 філій фінустанови.

Здебільшого відкриття банків відбувалося на базі захоплених відділень українських фінустанов.

У такий спосіб РФ намагається зробити всі готівкові та електронні розрахунки на тимчасово непідконтрольних Україні територіях у рублях.

Крім того, структури ЦМРБанку беруть участь у фінансуванні підрозділів російських військ, які воюють проти Сил оборони.

Найбільше це стосується виплати зарплат загарбникам та покриття затрат на розквартирування.

Також на відділення кремлівської фінустанови максимально заведені всі банківські розрахунки місцевих так званих “адміністрацій”.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Ареф’єву про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до тяжких наслідків).

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Читайте також: СБУ встановила фсбшника, який керував каральними рейдами загарбників у Херсоні

Як повідомляв Укрінформ, СБУ заочно оголосила підозру заступнику міністра оборони Росії Олексію Криворучку, який брав участь у плануванні, підготовці та здійсненні повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-