Зеленський закликав країни Азії долучитися до Глобального саміту миру

Зеленський закликав країни Азії долучитися до Глобального саміту миру

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав країни Азії взяти участь у наближенні справедливого миру для України та поверненні дієвості міжнародному праву.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив на своїй сторінці у Телеграмі

«Наш досвід відновлення ефективної дипломатії привів нас до формату Глобального саміту миру. Ми переконані, що наш світ хоче бути єдиним і здатним діяти в повній гармонії. Ми усвідомили, що нації однаково відкидають ідею того, що хтось таємно приймає рішення й нав'язує їх – потрібен відкритий та інклюзивний діалог. Ми підтвердили, що принципи й цілі Статуту ООН та міжнародних конвенцій є цілком актуальними», - йдеться у дописі.

Зеленський зазначив, що це стало основою Формули миру й переросло у Глобальний саміт миру – щоб кожен лідер і кожна країна могли продемонструвати свою прихильність миру. Глобальна більшість може забезпечити своєю участю, щоб те, про що домовлено, було дійсно реалізовано, і щоб Росія, яка розпочала цю жорстоку війну, «не змогла зіштовхнути нас зі шляху до її завершення».

Читайте також: Китай заявив, що не братиме участі у Глобальному саміті миру

«Об'єднавшись проти однієї війни, ми створимо для світу реальний досвід – досвід подолання будь-якої війни, досвід дипломатії, яка працює. Вдячний кожному лідеру, кожній державі, які допомагають», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів більше як 90 держав з усіх континентів.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-