Китай заявив, що не братиме участі у Глобальному саміті миру

Китай заявив, що не братиме участі у Глобальному саміті миру

Укрінформ
Китай не братиме участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії, оскільки він не відповідає очікуванням країни, які передбачають участь у заході і Росії, і України.

Як передає Укрінформ, про це у п’ятницю заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, повідомляє Reuters

«Домовленості щодо зустрічі (Глобального саміту миру – ред.) все ще далеко не відповідають запитам Китаю і загальним очікуванням міжнародного співтовариства, що ускладнює участь у ній Китаю», – сказала Мао.

Вона додала, що Китай завжди наполягав на участі у Саміті миру як Росії, так і України, а також на обговоренні усіх мирних пропозицій «на справедливій і рівній основі».

«В іншому випадку Китаю буде важко відігравати істотну роль у відновленні миру», – зазначила речниця зовнішньополітичного відомства.

У коментарі Reuters представник посольства України в Пекіні висловив жаль з приводу відсутності Китаю на червневому саміті. 

«Нам дуже шкода, що китайська сторона не скористалася можливістю представити свою позицію на платформі саміту у Швейцарії», – сказав він.

Читайте також: Вже 90 країн підтвердили участь у Саміті миру - Зеленський

Як повідомлялося, у п’ятницю агенція Reuters із посиланням на чотири джерела повідомила, що влада Китаю не братиме участь у Глобальному саміті миру щодо України, який наступного місяця прийматиме Швейцарія. Українська сторона ще в січні запросила лідера КНР Сі Цзіньпіна взяти участь у запланованому саміті світових лідерів. Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії. Президент Володимир Зеленський заявив, що вже 90 країн підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-