На Харківському напрямку зменшилась кількість бойових зіткнень - військові

На Харківському напрямку зменшилась кількість бойових зіткнень - військові

Укрінформ
Загальна кількість боєзіткнень на Харківському напрямку зменшилась.

Як передає Укрінформ, про це заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" речник ОТУВ "Харків" Юрій Повх.

"За останній час кількість бойових зіткнень на цьому напрямку дещо зменшилася. За останню добу ворог не проводив атакувальних дій, але відбулося 4 бойові зіткнення. Інтенсивність боїв дещо впала, але ворог продовжує артилерійські обстріли наших позицій", - сказав Повх.

За його словами, протягом минулої доби ворог завдав 19 авіаційних ударів та 275 артилерійських обстрілів. Також сім разів атакував дронами-камікадзе.

"Наша артилерія у відповідь здійснила 649 бойових завдань по позиціях ворога. В результаті чого він втратив близько 130 осіб", - додав речник ОТУВ "Харків".

Він зазначив, що ворог постійно вдається до тактик малих груп, але українські розвідники, артилерія та аеророзвідка продовжують працювати, через що ворог втрачає не лише особовий склад, а й техніку. Також за останню добу ворог на напрямку Вовчанська втратив 3 танки, 1 броньовану машину та 3 артилерійські системи.

Читайте також: Росіяни можуть піти в наступ на Золочівському напрямку Харківщини - Синєгубов

"Ворог постійно здійснює ротацію своїх підрозділів, оскільки несе втрати. Відтак він задіює свої резерви з 44 армійського корпусу та підрозділів повітряно-десантних військ, що стосується ситуації за минулу добу. Йдеться не про цілий армійський корпус, а лише про деякі підрозділи", - наголосив Повх.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті впродовж минулого тижня загалом сталося понад 860 бойових зіткнень. Найбільше ворожих атак Сили оборони відбили на Покровському і Краматорському напрямках.

На Харківському напрямку росіяни минулого тижня здійснили 83 атаки в районах населених пунктів Глибоке, Слобожанське, Липці, Стариця, Вовчанськ, Тихе Харківської області. Сили оборони зупинили наступ противника на цьому напрямку.

Фото: 53 ОМБр імені князя Володимира Мономаха

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-