Росіяни можуть піти в наступ на Золочівському напрямку Харківщини - Синєгубов

Росіяни можуть піти в наступ на Золочівському напрямку Харківщини - Синєгубов

Укрінформ
Ударного угруповання поблизу російського кордону із Золочівською громадою у Богодухівському районі на сьогодні немає, однак РФ може там піти у наступ, аби ще більше військ були зайняті обороною півночі Харківщини.

Про це сказав під час преспідходу начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас інформація така сама, як по Липецькому та Вовчанському напрямках: що цей напрямок ворогом обраний як перспективний для того, щоб задіяти максимальну кількість наших військ у стримуванні на півночі Харківщини», - сказав Синєгубов.

За його словами, росіяни підтягують резерви на Липецькому та Вовчанському напрямках.

«Вони так само впродовж дня можуть перенаправити ці резерви і на Золочівський напрямок тощо. Тому ми, звісно, про це можемо говорити і маємо бути готовими для того, щоб задіяти плани евакуації з тих населених пунктів», - сказав начальник ОВА.

На уточнююче запитання, чи є поблизу Золочівської громади якесь ударне скупчення зараз, Синєгубов відповів: «Ні».

Читайте також: Кількість боєзіткнень зросла до 69, ворог посилює штурми на трьох напрямках

За його даними, в разі загострення на цьому напрямку з громади першочергово потрібно буде евакуювати близько півтори тисячі людей.

«Це, скажімо так, буде перший етап, перша хвиля. У нас зарезервовані місця в Харкові під цю евакуацію. Всі ресурси наявні щодо організації вивезення людей у нас, в принципі, є», - зазначив Синєгубов.

Читайте також: Війська РФ зосередили зусилля на Харківському і Покровському напрямках

Як повідомлялося, від 10 травня на півночі Харківщини триває повторний наступ росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-