Присутність російської авіації над Чорним і Азовським морями досить велика - Плетенчук

Присутність російської авіації над Чорним і Азовським морями досить велика - Плетенчук

Укрінформ
У районах Чорного та Азовського морів спостерігається значна кількость російської авіації.

Про це начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук сказав на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"В морі основна проблема - це досить велика присутність російської авіації. Вона представлена як розідувальними дронами, які вони (окупанти - ред.) щодня втрачають на нашому напрямку, так і різноманітними видами винищувальної авіації, тактичної та патрульної", - сказав Плетенчук.

За його словами, російські загарбники задіюють буквально майже весь наявний авіапарк, починаючи від кількох моделей гелікоптерів і закінчуючи літаками Су, МіГ, а також Бе-12.

Загалом, зауважив речник, у морі ситуація залишається стабільною.

"Зранку в морі був один дизель-електричний підводний човен проєкту "Варшавянка" - це носій крилатих ракет, але він був порожній. Це один з двох підводних човнів, які відстрілялися" минулого разу, запустили 8 ракет", - сказав Плетенчук.

Він додав, що в морі наразі російських кораблів не спостерігається, є "деякий рух" в пункті базування, але це здебільшого пов'язано зі зміною місця якірної стоянки.

Читайте також: На «Бельбеку» внаслідок удару вражені два літаки МіГ-31, комплекс С-400 та склад із пальним - ЗМІ

Стосовно оперативної ситуації у зоні відповідальності Сил оборони Півдня речник поінформував, що минулої доби російські війська намагалися штурмувати українські позиції на двох напрямках - Оріхівському та Дніпровському. Він зауважив, що можна констатувати "деяке зниження напруги: якщо у минулі дні в нас було здебільшого до 20 штурмів, то вчора було 12".

Плетенчук уточнив, що половина штурмів, які виявились для ворога безуспішними, зафіксована на Оріхівському напрямку, а решта - на Херсонщині: 5 у Кринках і одна спроба штурму на острів Нестрига.

"З островом Нестрига в них знову не вийшло - картина, яка залишилася після цієї спроби, така, що цензура її не пропускає в соціальні мережі. Що стосується Кринок - незважаючи на те, що фактично населеного пункту не існує, там вже немає споруд, морпіхи все одно тримають цей плацдарм. Ворог чудово розуміє його важливість і так само намагається закріпитися на правому березі, на Нестризі. Успіху він не мав", - заявив речник.

За його словами, російська армія продовжує обстріли із застосуванням артилерії та авіації, втрати ворога вчора становили 108 осіб, половина з них загинули.

Читайте також: Після знищення «Циклону» кілька російських кораблів покинули Крим - Плетенчук

"Можна сказати, що ситуація, незважаючи на те, що досить напружена, контрольована", - наголосив Плетенчук.

Він додав, що українські Сили оборони під час бойових дій застосовують різноманітні системи озброєння. "По FPV-дронах маємо перевагу над ворогом, він це вже "оцінив", - зауважив Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, українські морські піхотинці продовжують утримувати позиції на острові Нестрига на Херсонщині попри атаки російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-