Після бою під Часовим Яром зник безвісти український журналіст Петраковський

Після бою під Часовим Яром зник безвісти український журналіст Петраковський

Укрінформ
На фронті під Часовим Яром зник безвісти колишній співробітник інформагентства “Українські новини”, а нині командир механізованої роти, молодший лейтенант Збройних сил України Олександр Петраковський.

Про це повідомив у Фейсбуці його колега Денис Іванеско, передає Укрінформ

"У бою під Часовим Яром зник безвісти мій друг і колега Олександр Петраковський. В бліндаж прилетіла міна. Більше з нього ніхто не вийшов. Шукали поранених коптером. Наші двічі ходили забирати тіла, але безуспішно. Позиція нині під ворогом", - написав він, посилаючись на слова побратимів.

Він зауважив, що Петраковський міг не йти війну - мав законну причину, але з перших днів вторгнення пішов в ТРО боронити рідний Ірпінь. Після звільнення міста мер нагородив його відзнакою "За заслуги перед містом Ірпінь", а потім Зеленський - орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

За два роки війни пройшов шлях від старшого сержанта до молодшого лейтенанта. "Понад рік керував механізованою ротою. І в останній бій пішов сам на чолі групи, а не відправив інших. Позицію зайняли швидко. На жаль, ненадовго...", - повідомив Іванеско.

Читайте також: Рідні полонених українців закликають світ об'єднатися щодо пошуку зниклих безвісти і бранців

Він зауважив, що 15 років працювали разом, останні 10 - в "Українських новинах".

В Ірпені у Саші лишилася дружина Людмила, двоє дітей і хворий батько.

Як повідомляв Укрінформ, під час виконання бойового завдання на Авдіївському напрямку 7 травня загинув військовослужбовець, колишній головний редактор видання «Правий Поступ» Олександр Машлай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-