На фронті відбулося вже 102 атаки, тривають бої на чотирьох напрямках

На фронті відбулося вже 102 атаки, тривають бої на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Загальна кількість атак армії РФ на позиції українських військ по всій протяжності фронту з початку доби вже становить 102. Наразі ще тривають бої на Харківському, Куп’янському, Сіверському та Покровському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 19:00 понеділка, 3 червня.

Як зазначили у Генштабі, українські воїни продовжують стійко тримати оборону та знищувати наступальний потенціал ворога.

На Харківському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення. Тривають бої в районі Вовчанська. Російські загарбники завдають авіаційних ударів на півночі Харківщини із застосуванням керованих авіабомб. На даний час ворог завдав уже щонайменше 10 ударів КАБами з напрямків Бєлгорода і Шебекіного (РФ).

На Куп’янському напрямку армія РФ 15 разів намагалася прорвати українські оборонні рубежі. З них два бойових зіткнення ще тривають.

На Сіверському напрямку кількість штурмових дій росіян з початку доби зросла до 21. 10 з них ще тривають в районах Білогорівки та Верхньокам’янського.

Читайте також: Війська РФ активізувалися на Харківському та Сіверському напрямках

На Покровському напрямку наразі триває 11 боїв. Загальна кількість зіткнень за сьогодні зросла до 35. Безповоротні втрати ворога на напрямку складають майже 290 осіб вбитими і пораненими, знищено чотири бойові броньовані машини, чотири артсистеми та шість одиниць автомобільної техніки. Пошкоджено дві ББМ, одну артсистему та 1 одиницю автотранспортної техніки. На напрямку ворог застосовує КАБи. Також авіабомбами бомбардується Костянстинівка та Михайлівка на Курахівському напрямку та Золота Нива на Времієвському.

Крім того, ворог почав активніше діяти на Оріхівському напрямку, зокрема в районі Малої Токмачки. Протягом дня армія РФ атакував тут сім разів.

Читайте також: Присутність російської авіації над Чорним і Азовським морями досить велика - Плетенчук

За даними Генштабу, на решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська впродовж дня 3 червня обстрілювали Нікопольський район з артилерії та за допомогою дронів-камікадзе, атаки зазнав також Криворізький район.

Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-