На Харківському напрямку за добу - 11 боєзіткнень, ворог втратив понад 170 військових

На Харківському напрямку за добу - 11 боєзіткнень, ворог втратив понад 170 військових

Укрінформ
Упродовж минулої доби на Харківському напрямку відбулося 11 бойових зіткнень, російська армія втратила понад 170 військових.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання «Харків» Юрій Повх.

«В зоні відповідальності ОТУВ «Харків» наші війська продовжують заходи з посилення стійкості оборони. Загалом минулої доби відбулося 11 бойових зіткнень. Ворог завдав по позиціях наших військ 17 авіаційних ракетних ударів, а також 28 ударів дронами-камікадзе та здійснив 238 обстрілів», - сказав Повх.

За його словами, втрати ворога на Харківському напрямку становлять 174 особи. Російські війська також втратили одну бойову броньовану машину, сім артилерійських систем, чотири одиниці спеціальної техніки та 11 БпЛА.

«Ворог застосовує весь арсенал зброї, який йому доступний: використовує авіацію, артилерію й тактику малих груп. Також ворог продовжує оснащення своїх рубежів, але Збройні сили України знищують спецтехніку ворога», - додав речник ОТУВ «Харків».

Читайте також: На фронті відбулося вже 102 атаки, тривають бої на чотирьох напрямках

Він зазначив, що в середньому за добу показники втрат ворога можуть коливатися. В останні дні ворог втрачав від 130 до 250 осіб на добу. Вони намагаються маневрувати резервами.

«На заміну підрозділам, які вже «вибиті» українською артилерією, вони намагаються «заводити» свіжі сили. Інколи їм це вдається, інколи цей факт заперечує українська артилерія. Коли ми маємо справу з таким схибленим ворогом, як Росія - можливо все», - наголосив Повх.

Речник підкреслив, що українські штаби та органи військового управління розробляють плани відсічі при розвитку будь-яких подій, тому будь-яка дія з боку армії РФ не буде несподіванкою для української сторони.

Читайте також: Росіяни вночі атакували базу відпочинку на Харківщині з С-300

Як повідомлялося, за даними військових, останніми днями загальна кількість боєзіткнень на Харківському напрямку зменшилась.

Фото ілюстративне: ОК "Захід"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-