Армія РФ від початку доби завдала понад 600 ударів по позиціях українських військ

Армія РФ від початку доби завдала понад 600 ударів по позиціях українських військ

Дані Генштабу
Укрінформ
Армія Російської Федерації від початку доби 614 разів обстріляла позиції українських військ та населені пункти, відбулось 28 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 11:00 вівторка, 4 червня.

«Від початку цієї доби вже відбулося 28 бойових зіткнень. Загарбники здійснили один ракетний удар з використанням двох ракет та один авіаційний удар із застосуванням двох КАБів, 24 рази атакували дронами-камікадзе, 614 разів обстріляли позиції українських військ та населені пункти», - ідеться у повідомленні.

На Харківському напрямку з початку доби росіяни активних наступальних дій не проводили. Українські підрозділи продовжують укріплювати позиції та оборонні рубежі.

За уточненими даними, за вчорашню добу ворог втратив на цьому напрямку 174 особи. Крім того, українські воїни знищили одну бойову броньовану машину, 12 автомобілів і дві одиниці спеціальної техніки. Пошкоджені сім артилерійських систем, вісім автомобілів та дві одиниці спеціальної техніки.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбита одна російська атака поблизу Степової Новоселівки. Тривають бої в районі Синьківки. Ситуація контрольована. Втрат позицій не допущено.

За минулу добу на Куп’янському напрямку, за уточненими даними, загальні втрати військ РФ склали 125 осіб. Знищені один танк, два автомобілі та наземний дрон. Пошкоджені дві артилерійські системи та один зенітно-ракетний комплекс ворога.

На Лиманському напрямку російські загарбники намагаються наблизитися до українських позицій неподалік Ямполя. Сили оборони контролюють ситуацію.

На Краматорському напрямку з початку доби українські воїни відбивають штурмові дії ворога в районі Кліщіївки, успішно стримують натиск, на окремих напрямках посилюють позиції.

Читайте також: На Харківському напрямку за добу - 11 боєзіткнень, ворог втратив понад 170 військових

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування російської армії. На цей час ворог здійснив уже шість спроб відтіснити українські підрозділи із займаних позицій в районах Новоолександрівки, Сокола, Новоселівки Першої та Птичого. Дві атаки відбиті, чотири боєзіткнення ще тривають. Підрозділи Сил оборони докладають максимум зусиль для стримування росіян та недопущення просування вглиб української території.

За уточненою інформацією, за минулу добу армія РФ втратила на цьому напрямку 116 осіб загиблими й пораненими. Знищені дві бойові броньовані машини, два засоби РЕБ і два автомобілі.

На Курахівському напрямку ситуація напружена. В районі Красногорівки ворог намагається відтіснити українські підрозділи із займаних позицій, триває бій.

На Времівському напрямку з початку доби вже відбита одна російська атака поблизу Старомайорського. Ще одне бойове зіткнення триває в районі Золотої Ниви. Ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку, в районі плацдарму на лівобережжі Дніпра, загарбники двічі намагалися потіснити українські підрозділи поблизу Кринок. Втрат українських позицій не допущено.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни минулої доби здійснили 2200 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах. Відбулося 137 бойових зіткнень, зокрема 52 атаки українські воїни відбили на Покровському напрямку.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-