За добу на фронті відбулися 110 боєзіткнень - Генштаб

За добу на фронті відбулися 110 боєзіткнень - Генштаб

Укрінформ
За добу на фронті загалом відбулося 110 бойових зіткнень.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом доби відбулося загалом 110 бойових зіткнень. Російські терористи завдали 3 ракетних удари, застосувавши 4 ракети, здійснили 61 авіаудар, застосувавши 82 керовані авіабомби. Також загарбники здійснили понад 4 тисячі обстрілів, зокрема 120 – із застосуванням РСЗВ», - зазначив він.

За його словами, на Харківському напрямку війська РФ продовжують вести наступальні дії. Загалом на цьому напрямку упродовж доби відбулося 5 бойових зіткнень. Бої точилися і в районі населеного пункту Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 17 атак у районах Синьківки, Берестового, Чернещини, Петропавлівки, Степової Новоселівки Харківської області, Невського, Стельмахівки Луганської області.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки у районі Білогорівки Луганської області.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 9 атак противника у районах Калинівки, Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 42 атаки у районах населених пунктів Новоолександрівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Новопокровське, Птиче, Прогрес, Євгенівка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався вибити українські підрозділи із займаних позицій.

Читайте також: Британська розвідка про бої на сході: росіяни зазнають великих втрат, успіхи незначні

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати противника у районах населених пунктів Красногорівка та Парасковіївка, де минулої доби ворог 8 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку росіяни здійснили 8 безуспішних спроб прорвати оборону українських військ у напрямку населених пунктів Старомайорське, Костянтинівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

На Оріхівському напрямку минулої доби відбулося 7 бойових зіткнень у районах Малих Щербаків, Малої Токмачки, Новоданилівки та Роботиного Запорізької області.

На Придніпровському напрямку загарбники намагаються вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Впродовж минулої доби на цьому напрямку росіяни здійснили 3 безуспішні атаки на позиції Сил оборони на Херсонщині.

Читайте також: Українські морські піхотинці утримують позиції на острові Нестрига - Плетенчук

Як повідомлялося, Збройні сили України упродовж 4 червня вразили 15 районів зосередження особового складу, 1 пункт управління і 3 засоби ППО російської армії.

 Фото: 53 ОМБр імені князя Володимира Мономаха

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-