Перш ніж вводити механізми демобілізації, треба налагодити процеси мобілізації - депутат

Перш ніж вводити механізми демобілізації, треба налагодити процеси мобілізації - депутат

Ексклюзив
Укрінформ
Для запровадження механізму демобілізації з війська після 36 чи 48 місяців служби потрібно спочатку налагодити процеси мобілізації в державі.

Про це повідомив народний депутат України, заступник голови Комітету ВР з питань прав людини Руслан Горбенко в інтерв’ю Укрінформу.

«Ті, хто вже давно на фронті, чекають на відповідний законопроєкт. Проте є кілька нюансів», - зазначив він.

Парламентарій підкреслив, що наразі в жодній країні світу немає практики демобілізації після 36 чи 48 місяців служби під час воєнного стану, саме тому Україні «немає з кого брати приклад» при розробці цієї законодавчої ініціативи.

Горбенко додав: якщо у державі демобілізують після певного періоду служби усіх військових, то у війську буде шалений дефіцит кадрів.

«Тому для того, щоб запровадити механізм демобілізації, нам потрібно спочатку налагодити процеси мобілізації», - наголосив політик.

Читайте також: Цьогорічна потреба у мобілізації становить 110 тисяч осіб - депутат

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони рекомендував розробити новий законопроєкт, який безпосередньо стосуватиметься питань демобілізації та ротації. Проте через оперативну ситуацію на фронті головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський висловив побажання, щоб норми щодо демобілізації були розглянуті в окремому законопроєкті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-