Україна може бити німецькою зброєю по цілях у РФ, але про Taurus ще треба говорити - Шольц

Україна може бити німецькою зброєю по цілях у РФ, але про Taurus ще треба говорити - Шольц

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц 6 червня ще раз підтвердив, що Україна може використати надану зброю, щоб захищатись від атак з території Росії, зокрема тих, яких Росія завдає по Харківської області.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

«Щоб захиститися від таких атак, Україна також може використовувати зброю, надану нами та нашими союзниками – завжди відповідно до міжнародних правових зобов’язань», – сказав Шольц під час виступу в Бундестазі.

Водночас Німеччина і Шольц зокрема поки відмовляли Україні у наданні далекобійних ракет Taurus, які можуть уражати цілі глибоко на території РФ.

У своїй промові у четвер Шольц додав, що перед ухваленням таких рішень, Німеччині варто консультуватися зі своїми партнерами та союзниками «знову і знову, і знову».

«Ми будемо діяти виважено. Ми ретельно зважуємо всі ризики. Я підтримую це як канцлер, відданий миру та безпеці Німеччини», - додав Шольц.

Канцлер пообіцяв, що зробить усе від нього залежне, щоб Німеччину не втягнули у війну Росії проти України. Він наголосив, що несе відповідальність за те, щоб «жодна дитина, народжена сьогодні в Німеччині, ніколи не переживала війну в нашій країні».

Читайте також: Шольц наполягає, що Taurus можуть програмувати виключно німецькі офіцери

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня уряд ФРН заявив, що Україна може використовувати зброю, надану Німеччиною, для захисту від російських атак, які здійснюються безпосередньо із прикордонних територій.

Пізніше Олаф Шольц зауважив, що дозвіл Україні використовувати німецьку зброю для завдання ударів по цілях у РФ не призведе до ескалації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-