Вісім держав допоможуть Силам оборони захиститися від хімічних та ядерних атак РФ

Вісім держав допоможуть Силам оборони захиститися від хімічних та ядерних атак РФ

Заява
Укрінформ
Держави-учасниці Ініціативи з обміну інформацією у сфері радіаційної, хімічної, біологічної та ядерної безпеки та захищеності щодо України зобов’язалися забезпечити навчання та постачання обладнання для захисту особового складу українських Сил безпеки та оборони.

Про це йдеться у спільній заяві учасниць Ініціативи, передає Укрінформ.

Автори документа зазначили, що заяви та дії Росії під час повномасштабної війни проти України, зокрема захоплення Росією Запорізької атомної електростанції, створили серйозну загрозу безпеці ядерних та інших радіоактивних матеріалів і об’єктів в Україні. Держави-учасниці Ініціативи також висловили глибоку стурбованість доповідями про те, що інтенсивність хімічних атак Росії проти Сил безпеки та оборони України зростає, як і різноманітність хімічних боєприпасів, що російські війська використовують на полі бою.

«Держави-учасниці Ініціативи рішуче засуджують застосування Росією хімічних речовин в Україні та зобов’язуються забезпечити навчання та постачання обладнання, необхідного для захисту особового складу Сил безпеки та оборони України, а також притягнути Росію до відповідальності», - зазначається у спільній заяві.

Читайте також: На Саміті миру обговорять ядерну та харчову безпеку, повернення дітей і обмін «всіх на всіх» - Зеленський

Заяву підтримали Канада, Фінляндія, Італія, Норвегія, Швеція, Україна, Велика Британія та Сполучені Штати Америки.

Ініціатива з обміну інформацією була створена у 2016 році в межах ініціативи Групи Семи «Глобальне партнерство проти розповсюдження зброї та матеріалів масового знищення» у зв’язку з окупацією Російською Федерацією Кримського півострова. Вона об’єднує країни з міжнародної спільноти донорів для задоволення нагальних потреб України для забезпечення радіаційної та ядерної безпеки.

Фото ілюстративне: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-