Французькі Mirage є ефективними літаками, але F-16 у пріоритеті - Євлаш

Французькі Mirage є ефективними літаками, але F-16 у пріоритеті - Євлаш

Укрінформ
Французькі винищувачі Mirage є сучасними літаками, здатними ефективно виконувати бойові завдання, але для Повітряних сил України у пріоритеті залишаються F-16.

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, коментуючи заяву президента Франції щодо передачі Україні Mirage 2000, передає Укрінформ із посиланням на Арміяінформ.

За його словами, Повітряні сили зараз використовують наявні сили та засоби для боротьби з російськими загрозами і в першу чергу розраховують на постачання винищувачів F-16.

«Наразі ми не коментуємо заяв іноземних очільників, чекаємо, поки з’являться заяви нашого вищого політичного керівництва. Ми використовуємо ті сили та засоби, які в нас є. Однак зараз ми розраховуємо, звичайно, на F-16, це наш основний літак, який незабаром прибуде в Україну і зможе ефективно виконувати бойові завдання», - сказав Євлаш.

За його словами, у майбутньому в Повітряних силах не виключають постачання інших літаків та систем Україні.

Читайте також: Збиватимемо до 95% цілей: як летючий радар SAAB 340 підсилить Україну

«Як і всі сучасні літаки, Mirage 2000 може виконувати ефективно поставлені бойові завдання. Це можуть бути і повітряні, і наземні удари. Літак є досить сучасним, однак F-16 залишається пріоритетом», - додав Євлаш.

Як повідомлялось, президент Франції Еммануель Макрон 6 червня анонсував передачу Україні кількох французьких винищувачів Mirage 2000 та підготовку додаткових українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-