Зеленський обговорив із членами Конгресу США потреби Сил оборони

Зеленський обговорив із членами Конгресу США потреби Сил оборони

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся в Парижі з двопартійними делегаціями Сенату та Палати представників Конгресу США й обговорив з ними ті потреби Сил оборони України, які можна забезпечити завдяки військовій допомозі від Сполучених Штатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Офісі Президента.

Відео: ОП

Під час зустрічі Зеленський висловив подяку Президенту США Джозефу Байдену, обом палатам і партіям Конгресу за підтримку України та важливу військову допомогу.

Окремо він подякував за лідерство в ухваленні у квітні закону про надання Україні допомоги.

«Схвалення Конгресом цієї допомоги стало важливим сигналом того, що Україна не наодинці», – зауважив глава держави.

Зеленський детально поінформував учасників зустрічі про ситуацію на фронті, зокрема про постійні масовані удари російської армії із застосуванням керованих авіаційних бомб, ударних дронів та ракет, а також про ситуацію в Харківській області. Він акцентував на конкретних зусиллях, які допоможуть захистити регіон від повітряних і наземних атак РФ.

Президент відзначив важливість дозволу США на обмежене використання їхньої зброї на полі бою та поінформував про кроки, які дозволять зменшити можливості Росії для обстрілювання обʼєктів цивільної інфраструктури.

Серед іншого, глава держави розповів про підготовку Глобального саміту миру та відзначив співпрацю зі США щодо підтримки цього заходу й залучення до участі в ньому широкого кола держав-регіональних лідерів.

Читайте також: Зеленський - Байдену: Важливо пришвидшити постачання американської зброї

Також закликав продовжити роботу над спрямуванням заморожених активів Росії на підтримку України.

Президент та члени Конгресу обмінялися думками щодо підтримки України на шляху до НАТО й підготовки двосторонньої безпекової угоди.

Як повідомлялося, Зеленський перебуває з робочим візитом у Франції, де, серед іншого, узяв участь в урочистостях з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії. Також він виступив у Національній асамблеї.

7 червня в Парижі відбулася зустріч Зеленського із Президентом США Джо Байденом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-