У Чехії планують навчити цьогоріч 4000 українських військових

У Чехії планують навчити цьогоріч 4000 українських військових

Укрінформ
Чехія могла би цього року навчити на своїй території 4 тисячі українських військових.

Про це заявила міністр оборони Чеської Республіки Яна Чернохова, передає Укрінформ із посиланням на iDnes.

Очільниця оборонного відомства нагадала, що торік чотири тисячі військових з України пройшли навчання в Чехії, і підтвердила, що така ж кількість затверджена на цей рік.

«Як тільки ми отримуємо інформацію, що зміна сформована, ми надаємо свої навчальні приміщення та інструкторів», - сказала Чернохова, уточнивши, що максимальна чисельність «зміни» - 800 військових.

Водночас вона заявила, що Чехія не планує направляти своїх інструкторів безпосередньо в Україну з огляду на географічну близькість військових полігонів у Лібаві, Оломоуці до сусідньої держави. За словами Чернохової, деякі країни розглядають таку можливість через віддаленість від України.

Читайте також: Столтенберг відзначив ключову роль Чехії в підтримці України

«Від словацько-українського кордону до нашої Лібави кількасот кілометрів. Тому щодо Чехії я можу сказати, що ми нічого подібного наразі не плануємо і не готуємо», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент Франції Еммануель Макрон заявив про намір сформувати коаліцію країн, готових направити в Україну інструкторів найближчим часом.

Франція розглядає можливість направлення в Україну своїх військових інструкторів для прискорення підготовки українських солдатів, зокрема з розмінування та обслуговування військової техніки.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-