Ворог регулярно змінює тактику ударів по інфраструктурі України - Євлаш

Ворог регулярно змінює тактику ударів по інфраструктурі України - Євлаш

Укрінформ
Росіяни регулярно змінюють висоту та швидкість ракет і дронів, які запускають по території України.

Як передає Укрінформ, про це заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил Ілля Євлаш, коментуючи питання журналіста про підсумки діяльності сил протиповітряної оборони за минулий тиждень.

"Ми бачимо, що ворог постійно зберігає присутність своїх ударних безпілотних літальних апаратів типу "Shahed", які застосовує з півночі та з півдня нашої країни. Зокрема, під ударом залишається наша енергетична інфраструктура. Ми бачимо також і комбіновані атаки з боку росіян: ракети Х-101 та Х-555 в поєднанні з БпЛА. Ворог також постійно застосовує зміни тактики: змінює висоти, швидкість, постійно шукає різні варіанти, як можна дістатися тих чи інших об'єктів", - сказав він.

Водночас речник акцентував на ефективності роботи протиповітряної оборони України.

"Більшість ракет і дронів збиваються. Ми маємо свою розвідку, маємо напрацювання, аби ефективно відбивати удари противника", - сказав він.

Читайте також: Французькі Mirage є ефективними літаками, але F-16 у пріоритеті - Євлаш

Євлаш додав, що силам протиповітряної оборони необхідно більше установок та різного типу боєприпасів для того, аби краще захищати територію країни.

Як повідомлялося, на території аеродрому «Ахтубінск» в Астраханській області уражено російський багатоцільовий винищувач Су-57.

Су-57 ― найсучасніший винищувач Москви, який здатен використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69. На озброєнні повітряно-космічних сил Росії перебувають лічені одиниці вказаних бойових літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-