РФ патрулює Чорне море підводними човнами після ураження своїх кораблів

РФ патрулює Чорне море підводними човнами після ураження своїх кораблів

Укрінформ
Після ураження українськими Силами оборони декількох десятків російських кораблів РФ почала залучати до патрулювання Чорного моря підводні човни.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

«У Чорному морі тепер вони виконують завдання підводними човнами. У них уже сформувалася практика, коли зранку ці підводні човні змінюють один одного.

В Азово-Чорноморському регіоні у них чотири підводних човни, з яких три - є носіями крилатих ракет. Два підводні човни періодично виходять в море», - розповів він.

Водночас, за словами Плетенчука, росіяни вирішили, що у Азовському морі безпечніше, і зараз намагаються організувати там навчальний процес для своїх кораблів.

Читайте також: У Криму вночі лунали вибухи - соцмережі

Зокрема, наразі у Азовському морі перебуває три великі десантні кораблі РФ і ще три малі ракетні кораблі проєкту «Буян-М».

Ці кораблі здійснили перехід із пункту базування у Новоросійську.

Для захисту своїх кораблів у Азовському морі від українських дронів росіяни будують споруди у вигляді барж і фонових загороджень, розповів Плетенчук.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україну російський флот втратив 56 військових суден, серед яких великі десантні кораблі «Москва», «Мінськ», «Ямал» та інші.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-