Росіяни присутні зараз у Чорному морі переважно в підводному форматі - ВМС

Росіяни присутні зараз у Чорному морі переважно в підводному форматі - ВМС

Укрінформ
У Чорному морі на чергуванні зараз перебуває один російський військовий корабель, споряджений ракетами “Калібр”. В Азовському морі ворог тримає сім суден, три з яких є ракетоносіями.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

За словами спікера, після ураження українськими Силами оборони багатьох російських кораблів Російська Федерація почала залучати до патрулювання Чорного моря підводні човни, періодично змінюючи їх.

“Фактично в Чорному морі одне одного змінюють саме підводні човни. Перед цим був в акваторії підводний човен, який не є носієм крилатих ракет. Зараз на чергуванні той, який оснащений ракетами. Це вже проєкт “Варшав’янка”, 630-й. І навіть було застосування — ворог запустив одну ракету по Миколаївській області позавчора (10 червня — ред.), це ми підтверджуємо. Запуск був невдалим, проте сам факт застосування був. Тому можна сказати, що росіяни присутні зараз у Чорному морі в такому форматі — підводному”, — зазначив Плетенчук.

Водночас, за словами Плетенчука, росіяни вирішили, що в Азовському морі безпечніше, і зараз намагаються організувати там навчальний процес для своїх кораблів.

“В Азовському морі зараз залишаються три ракетоносії проєкту “Буян-М”, а також три великі десантні кораблі й пара допоміжних одиниць. Конкретно на сьогоднішній ранок, 12 червня, сім кораблів РФ в Азовському морі. Але цілі, з якими вони там перебувають, залишаються неозвученими офіційно. Ми припускаємо, що це навчальний процес, оскільки висаджувати десант із великих десантних кораблів там просто немає куди, адже окуповано все узбережжя. Піти в Каспій великі десантні кораблі навряд чи зможуть. Волго-Донським каналом не пройдуть, імовірніше за все. І, з огляду на те, що почався новий навчальний рік, очевидно, вони вирішили, що там безпечніше цим займатися, ніж у Чорному морі. І щодо цього вони не помиляються”, — сказав спікер.

Плетенчук також зазначив, що в Азовському морі не так багато рекомендованих маршрутів, якими можна проходити.

Читайте також: РФ патрулює Чорне море підводними човнами після ураження своїх кораблів

“Море мілководне, вони там серед цивільних суден здійснюють навігацію. Тобто, в принципі, звична для них тактика — ховатися за цивільними. Нічого нового в цьому немає”, — повідомив Плетенчук.

Як повідомлялось, начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук заявив, що повертається на посаду речника Військово-морських сил Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-