Канада відправляє Україні чотири медичні БТРи

Канада відправляє Україні чотири медичні БТРи

Укрінформ
Канада відправляє чотири нові броньовані автомобілі медичної евакуації із п’ятдесяти, запланованих для передачі Україні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у міністерстві оборони Канади.

“Перші чотири із п’ятдесяти нових броньованих бойових автомобілів підтримки, збудовані у Канаді для передачі Україні, вирушають до Європи, де цього літа членів Збройних сил України навчатимуть використовувати їх”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що ці бронетранспортери оснащені обладнанням, “що дозволить надавати медичну допомогу при різних пораненнях”.

У канадському Міноборони пообіцяли, що до осені Збройні Сили України отримають десять таких сучасних медичних бронеавтомобілів, а протягом наступних двох років - ще 40 різного призначення. “Ці сучасні броньовані автомобілі виконуватимуть на полі бою багато функцій: транспортуватимуть персонал, забезпечуватимуть медичну евакуацію та слугуватимуть мобільними командними пунктами”, - наголосили у Міноборони Канади.

Читайте також: Канада виділить ще $5 мільйонів на гуманітарне розмінування в Україні

Нагадаємо, про намір передати Україні 50 сучасних бронетранспортерів різного призначення прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив під час візиту до Оттави президента України Володимира Зеленського у вересні минулого року. На закупівлю й оснащення цієї техніки Канада протягом трьох років має виділити близько $500 мільйонів.

Як повідомляв Укрінформ, після початку повномасштабного російського вторгнення, Канада вже надала Україні різноманітної фінансової, гуманітарної, військової та іншої допомоги більш як на $10 мільярдів.

Фото: Canadian Armed Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-