Канада виділить ще $5 мільйонів на гуманітарне розмінування в Україні

Канада виділить ще $5 мільйонів на гуманітарне розмінування в Україні

Укрінформ
Канада виділить ще 5 млн дол. американській компанії Tetra Tech для проведення робіт з гуманітарного розмінування в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив помічник заступника міністра Канади з глобальних справ Александр Левек під час Конференції з відновлення України у середу в Берліні.

"Я радий оголосити сьогодні, що Канада зробить подальші внески і додатково виділить 5 млн доларів для Tetra Tech, що збільшить наш внесок у цю очолювану США ініціативу до 12,5 млн доларів", - сказав він.

Левек також анонсував, що найближчими днями глава уряду Канади також зробить нові оголошення про допомогу Україні, зокрема у сфері гуманітарного розмінування.

Посадовець нагадав, що Канада займається розмінуванням в Україні з 2015 року. "Загальна сума інвестицій, які були зроблені з 2015 року і до повномасштабного вторгнення РФ, склали близько 80 млн доларів", - зазначив він.

За його словами, підхід Канади до протимінної діяльності в Україні є двостороннім: з одного боку – зосередження на зміцненні національного потенціалу протимінної діяльності, а з другого – сприяння зусиллям міжнародних і національних неурядових організацій у здійсненні їх діяльності.

Читайте також: Італія надасть Україні €140 мільйонів для відновлення інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, урядові та неурядові оператори протимінної діяльності з початку року обстежили понад 115 тис. га земель сільгосппризначення, з яких повернули в господарську експлуатацію 108 тис. га.

Фото: Держспецтрансслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-