Ракети CRV7 та броньовані машини: міністр оборони Канади анонсував передачу озброєння Україні

Ракети CRV7 та броньовані машини: міністр оборони Канади анонсував передачу озброєння Україні

Укрінформ
Найближчі тижні й навіть дні Канада почне відправку в Україну броньованих машин, дронів та іншого ОВТ.

Про це міністр національної оборони Канади Білл Блер сказав перед зустріччю міністрів оборони НАТО, яка відбудеться у Брюсселі сьогодні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом ми продовжуватимемо наполегливо працювати, щоб зробити все можливе, щоб підтримати Україну, щоб перемогти в цій боротьбі... По-перше, я оголошую, що Канада надасть Україні 2,3 тисячі канадських Rocket Vehicle 7s (некерована авіаційна ракета калібру 70 мм CRV7 - ред.). Вони раніше використовувалися Королівськими ВПС Канади на наших літаках CF-18», - сказав Блер.

За його словами, протягом останніх кількох місяців у Канаді проводили випробування цих ракет, щоб переконатися в їх справності перед тим, як передати їх Україні.

«І ми продовжуємо випробовувати ще 80 тисяч цих ракет CRV7, і очікуючи на результати цих випробувань, ми маємо намір відправити більше пакетів ракет нашим українським партнерам у майбутньому…. Також цього тижня Канада починає постачання в Україну нового парку з 50 броньованих машин», - повідомив міністр.

Він також анонсував відправку ЗСУ додаткової кількість боєприпасів до стрілецької зброї, а також 29 дистанційних систем озброєння для використання на легкоброньованій техніці.

«І як член Коаліції безпілотників і бронетехніки Канада продовжуватиме активізуватися на користь України. І мені приємно відзначити, що в найближчі кілька тижнів ми почнемо відправляти перші партії з 900 дронів, які ми передаємо Україні. Наразі Канада виділила понад 14 мільярдів доларів допомоги Україні, і ми продовжуватимемо підтримувати їх усіма можливими способами», - сказав Блер.

Читайте також: Естонія передає новий пакет допомоги Україні з ППО малої дальності Mistral

Відповідаючи на питання про передачу Україні систем ППО, він зазначив, що Канада не має систем Patriot, але зобов'язалася надати Україні ракетну систему NASAMS.

«Ми з'ясували, що найшвидший спосіб зробити це - коаліція зі Сполученими Штатами. І тому ми приєдналися до партнерства для придбання через них, ми ще чекаємо доставки», - додав канадський міністр.

Читайте також: Канада передала піротехнікам роботизований комплекс для розмінування

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Брюсселі розпочнеться дводенна зустріч міністрів оборони Альянсу. У перший день роботи міністрів відбудеться засідання Контактної групи з оборони України (Рамштайн) та зустріч Ради Україна-НАТО за участі міністра оборони України Рустема Умєрова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-