Столтенберг назвав три головні завдання на саміт НАТО у Вашингтоні

Столтенберг назвав три головні завдання на саміт НАТО у Вашингтоні

Укрінформ
Головними питаннями на саміті НАТО у Вашингтоні буде затвердження надійної і передбачуваної фінансової допомоги для України, посилення оборонних можливостей Альянсу та поглиблення співпраці з союзниками з-за меж Альянсу в азійсько-тихоокеанському регіоні.

Про це перед зустріччю глав МЗС країн НАТО у Брюсселі повідомив журналістам генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, передає кореспондент Укрінформу.

“Головним питанням буде Україна…Ми узгодили план оборонної підтримки і навчання, залишилося пропрацювати питання фінансової допомоги”, - зазначив Столтенберг.

Він нагадав, що його пропозицією є виділення союзниками Україні щороку 40 мільярдів євро, адже Україна потребує ресурсів для протидії російському агресору, а ця допомога має бути довгостроковою, прозорою і передбачуваною.

За його словами, у Вашингтоні союзники також дискутуватимуть про кошти, які мають виділити країни НАТО на оборону. Він звернув увагу, що багато країн Альянсу збільшили свої витрати, зазначивши, що мінімум на оборону серед країн НАТО зараз становить 2% від ВВП. Генсек НАТО зауважив, що з Вашингтона звучатиме меседж про подальше збільшення країнами витрат на оборону.

Столтенберг також повідомив, що третім важливим завданням на саміт буде поглиблення відносин з азійсько-тихоокеанськими союзниками - Австралією, Новою Зеландією, Японією та Південною Кореєю - у світлі безпекових викликів, які спостерігаються з боку Китаю.

Читайте також: Саміт НАТО у Вашингтоні розгляне щорічну допомогу для України на €40 мільярдів - Столтенберг

Саміт НАТО відбудеться 9 -11 липня у Вашингтоні.

Як повідомлялося, у Брюсселі розпочинається дводенна зустріч міністрів оборони Альянсу. У перший день роботи міністрів відбудеться засідання Контактної групи з оборони України (Рамштайн) та зустріч Ради Україна-НАТО за участю міністра оборони України Рустема Умєрова.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-