Умєров та Остін обговорили на «Рамштайні» оборонні потреби України

Умєров та Остін обговорили на «Рамштайні» оборонні потреби України

Фото, відео
Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров та його американський колега Ллойд Остін у межах засідання у форматі «Рамштайн» детально обговорили планування оборонних потреб України.

Як передає Укрінформ, про це Умєров повідомив у Фейсбуці.

Особливу увагу міністри приділили процесу мобілізації й оснащенню українських бойових бригад.

Відео: Офіційний канал Міністерства Оборони України

Умєров нагадав, що вже цього тижня на саміті G7 планується підписання двосторонньої безпекової угоди між Україною та Сполученими Штатами.

Читайте також: У рамках «Рамштайну» Україні виділена допомога на $98 мільярдів - Остін

«Це значущий крок на шляху до справедливого миру для України. Щиро вдячний нашим американським партнерам за непохитну підтримку», – зазначив він.

Міністр оборони США Ллойд Остін в соцмережі Х зазначив, що під час зустрічі Умєров повідомив йому останні новини щодо ситуації на полі бою в Україні.

«Ми залишаємося рішуче налаштованими задовольнити нагальні потреби України, включаючи надання більшої кількості систем протиповітряної оборони, зброї та боєприпасів», – написав Остін.

Як повідомляв Укрінформ, засідання «Рамштайну» проходить під час зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО. Відповідно до оприлюдненої програми заходів, 13 червня також відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Контактна група з питань оборони України, так званий формат «Рамштайн», об’єднує близько 50 країн з метою координації зусиль на підтримку України в умовах її протистояння російській агресії в Європі.

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-