Зеленський нагородив іще 445 військових, поліцейських і рятувальників, з них 175 - посмертно

Зеленський нагородив іще 445 військових, поліцейських і рятувальників, з них 175 - посмертно

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав укази про нагородження 445 військовослужбовців Нацгвардії, Держприкордонслужби, працівників поліції та ДСНС, з них 175 - посмертно.

Про це глава держави повідомив у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Сьогодні ж я підписав два укази про відзначення державними нагородами наших воїнів саме з підрозділів Нацгвардії України та Державної прикордонної служби, працівників Національної поліції та ДСНС України. 445 державних нагород. Із них 175 посмертно. Україна завжди пам’ятатиме своїх героїв і буде вдячною кожному й кожній, хто відстояв нашу державність, нашу незалежність. Україна має перемогти!" - наголосив Президент.

Він подякував українським воїнам - "кожному й кожній, хто зараз у бою, на бойових постах, на бойових завданнях".

Читайте також: Примусити Росію до миру можна дипломатичним шляхом, або потужною армією - Зеленський

Водночас глава держави особливо відзначив воїнів Національної гвардії, які захищають державу на Харківському напрямку. Зокрема, він згадав 2-й штурмовий загін Центру спецпризначення Нацгвардії «Омега», 3-тю бригаду оперативного призначення Нацгвардії «Спартан» - солдата Богдана Лівака та молодшого сержанта Богдана Сидора, 13-ту бригаду Нацгвардії «Хартія» і старшого солдата Руслана Федчуна.

Зеленський подякував і прикордонникам: бригаді «Гарт» і сержанту Віталію Лисому, Чопському та Львівськоу прикордонним загонам - старшому солдату Богдану Магоцькому та старшому сержанту Денису Лангазову, бригаді «Помста», підрозділи якої воюють на Лиманському, Сіверському та Бахмутському напрямках, – солдату Андрію Кирильчуку і головному сержанту Владиславу Миську.

Читайте також: Україна з партнерами має зламати колоніальний погляд Росії на світ - Зеленський

"Дякую вам, хлопці, та всім вашим побратимам!" - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня Президент відзначив державними нагородами 1154 захисників України, 696 з них – посмертно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-