Україна з партнерами має зламати колоніальний погляд Росії на світ - Зеленський

Україна з партнерами має зламати колоніальний погляд Росії на світ - Зеленський

Відео
Укрінформ
Україна, на відміну від Росії, сприймає інші держави світу як рівних, послуговуючись принципом поваги до усіх націй, на чому ґрунтується статут ООН.

Про це сказав Президент України Володимр Зеленський, коментуючи приєднання до комюніке Саміту миру Антигуа і Барбуда та Організації американських держав, передає Укрінформ.

«Увесь світ ми сприймаємо як рівних, і в цьому – наша ідеологічна відмінність від Росії в міжнародних відносинах. Ми поважаємо кожну націю, розраховуємо на кожен голос у співпраці між народами. Саме так побудований Статут ООН – щоб усі держави мали значення. Путін же хоче, щоб значення мав тільки він або ще той, кого він сам визначить. Це в Росії типово колоніальний погляд на світ, який ми разом з усіма партнерами маємо зламати», - сказав Зеленський.

Як додав глава держави, формат Саміту миру, формат подальшої підготовчої роботи до другого Саміту забезпечить саме справедливе ставлення до кожної нації, до кожної держави.

Читайте також: Зеленський і маршалок Сейму Польщі обговорили захист українського неба

Як повідомлялося, Саміт миру відбувся 15-16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток. На ньому обговорювалась ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

За підсумками Саміту підписано комюніке. Документ залишається відкритим для приєднання.

Напрацьовані результати Саміту миру передадуть представниками Російської Федерації.

У середу, 19 червня, до комюніке приєдналися Антигуа і Барбуда та Організація американських держав.

Відео: Офіційна сторінка Президента України

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-