Зеленський: Працюємо з командою щодо постачання ще кількох систем Patriot

Зеленський: Працюємо з командою щодо постачання ще кількох систем Patriot

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Румунії за рішення передати систему ППО «Patriot», а також зазначив про роботу над постачанням ще кількох систем.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у зверненні.

«Дякую Румунії за рішення передати «Patriot» Україні. Дійсно сильний крок. І, як наслідок, буде більше безпеки в усьому нашому регіоні. Для всіх наших сусідів - для Молдови, для країн Балтії, для Румунії також. Ми зараз здатні перемогти імперські амбіції Росії. І це поверне спокій та впевненість усій нашій Європі. Ми працюємо з командною щодо постачання ще кількох «Patriot», - сказав Зеленський.

Відео: Фейсбук Володимир Зеленський

Водночас Президент подякував Європейському Союзу за крок у підготовці нового санкційного пакета ЄС. Він наголосив, що «важливо не збавляти тиску на Росію за цю війну і порушення міжнародного порядку».

Глава держави також нагадав, що до спільного комюніке за результатами першого Саміту миру у Швейцарії приєдналася Замбія.

«Таким чином, збільшилось представництво Африки серед суб'єктів, які дійсно хочуть відновити повну дієвість статуту ООН», - сказав він.

Читайте також: США змінили пріоритети у наданні Україні ракет Patriot і NASAMS - Білий дім

Зеленський підкреслив, що очікуються нові приєднання до комюніке.

Як повідомлялося, Саміт миру пройшов 15-16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток. На ньому обговорювалась ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

За підсумками Саміту підписали комюніке. Документ залишається відкритим для приєднання.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-