Держдеп пояснив рішення прискорити постачання Україні ракет для ППО

Держдеп пояснив рішення прискорити постачання Україні ракет для ППО

Укрінформ
Рішення США посилити постачання в Україну ракет для систем ППО за рахунок замовлень з інших країн було ухвалено на основі постійного спілкування з українською стороною щодо її потреб.

Про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми спілкувалися з українським урядом про те, що їм потрібно. Ми бачили, як російські війська обстрілювали українські міста, ми бачили, як вони обстрілювали енергетичну інфраструктуру й чітко демонстрували, що хочуть відрізати (українців – ред.) від світла та опалення, коли настане зима», - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

За його словами, у Вашингтоні розуміли необхідність робити кроки для посилення можливостей протиповітряної оборони України. тож домовилися із союзниками й партнерами щодо способів забезпечити такі потреби.

Читайте також: Зеленський: Працюємо з командою щодо постачання ще кількох систем Patriot

«Це включає постачання додаткових систем з усього світу для покращення протиповітряної оборони України, а також передбачає забезпечення роботи систем, які вже були надані»,- пояснив Міллер.

Саме тому, за його словами, президент США прийняв рішення змінити порядок поставок деяких ракет-перехоплювачів, у тому числі, Patriot і NASAMS. Він підкреслив, що це має забезпечити надходження в Україну вкрай необхідного озброєння для захисту російських повітряних атак.

Читайте також: Румунія передає Україні систему Patriot

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Білий дім заявив про зміну пріоритетів у постачанні ракет для передових систем ППО, спрямувавши замовлення інших країн на забезпечення потреб України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-