У Повітряних силах наразі не підтверджують застосування Росією на Харківщині бомби ФАБ-3000

У Повітряних силах наразі не підтверджують застосування Росією на Харківщині бомби ФАБ-3000

Укрінформ
У Повітряних силах ЗСУ поки не підтверджують застосування російськими військами в Харківській області бомби ФАБ-3000.

Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив у ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", коментуючи відео авіаудару, передає кореспондент Укрінформу.

«Так, ми бачили це відео, однак остаточно можна буде про це говорити лише тоді, коли офіційно вдасться виявити уламки і хоча б ознайомитися з місцем. По відео сказати складно, тому необхідно трохи зачекати, коли вдасться дослідити це місце і вже з упевненістю повідомити, який саме це був тип боєприпасу», - сказав речник.

За словами Євлаша, росіяни найчастіше використовують ФАБ-250 і ФАБ-500, переробляють їх під уніфікований новий боєприпас.

«ФАБ-3000 є досить рідкісним випадком, і ймовірно, якщо експертиза це підтвердить, це стане одним із перших випадків, коли росіяни застосували таку потужну авіаційну бомбу», - додав він.

Читайте також: Росіяни вночі вдарили з авіації по селу в Ізюмському районі

20 червня російські пропагандистські Telegram-канали опублікували відео авіаудару по прикордонню Харківщини. В описі до цих кадрів стверджується, що армія РФ вперше застосувала ФАБ-3000 М-54 з УМПК.

На оприлюднених кадрах видно влучання снаряда та вибух біля триповерхової будівлі. Сама будівля встояла, але була пошкоджена вибуховою хвилею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-