На фронті від початку доби - вже 47 зіткнень, на Покровському напрямку ідуть 15 боїв

На фронті від початку доби - вже 47 зіткнень, на Покровському напрямку ідуть 15 боїв

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку цієї доби сталися вже 47 бойових зіткнень з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України про ситуацію станом на 11:00 п’ятниці, 21 червня.

Минулої доби на фронті сталося 149 бойових зіткнень.

Росіяни завдали по позиціях українських військ та населених пунктах один ракетний удар із застосуванням 9 ракет, 45 авіаційних ударів (зокрема із застосуванням 70 КАБів), здійснили понад 3000 обстрілів, у тому числі 99 із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили 12 районів зосередження особового складу російських військ, озброєння й військової техніки, три артсистеми і чотири засоби ППО.

Читайте також: Генштаб підтвердив удари Сил оборони по нафтових і військових об’єктах РФ

За інформацією Генштабу, від початку цієї доби вже було 47 бойових зіткнень.

Росіяни здійснили два ракетні удари чотирма ракетами, п’ять авіаційних ударів із застосуванням дев’яти КАБів, понад 400 разів обстріляли позиції українських військ та населені пункти. 21 раз атакували дронами-камікадзе.

На Харківському напрямку армія РФ активних дій не проводила. Менше з тим, за минулу добу в цьому районі ворог втратив 88 осіб загиблими та пораненими. Крім того, знищені бойова броньована машина, дві артсистеми та п’ять автомобілів. Уражені 13 укриттів живої сили та два місця зберігання боєприпасів.

На Куп’янському напрямку від початку доби сталося вже три бойові зіткнення у районах Степової, Новоселівки, Піщаного і Стельмахівки. Одне боєзіткнення триває.

За минулу добу російські війська втратили на Куп’янському напрямку до 90 осіб. Знищені танк, бойова броньована машина та автомобіль.

На даний час на Лиманському напрямку українські захисники відбивають три атаки загарбників поблизу Греківки та Невського. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку за сьогодні війська Ф вже сім разів намагались атакувати українські позиції поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Роздолівки. П’ять боєзіткнень тривають.

Від початку доби армія РФ здійснила три спроби наблизитися позицій Сил оборони поблизу Часового Яру та Кліщіївки. Бої тривають, ситуація контрольована.

Читайте також: На кордоні з Білоруссю й Росією немає достатніх сил для вторгнення - Демченко

На Торецькому напрямку війська РФ намагаються прориватися в районі Торецька. Атака триває.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів з недопущення просування російських військ вглиб території України. Від початку доби вже сталось 21 бойове зіткнення неподалік Новоолександрівки, Воздвиженки, Сокола та Новоселівки Першої. Шість спроб ворога покращити становище вже зазнали невдачі, 15 – тривають.

На Покровському напрямку, за уточненою інформацією, минулої доби російські війська зазнали втрат: 302 особи вбитими та пораненими, знищені три бойові броньовані машини, одна гармата і два автомобілі.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбивають дві атаки росіян в районі Парасковіївки. Ситуація під контролем українських захисників.

Активізувався ворог на Новопавлівському напрямку. Тривають бої у районах Водяного та Урожайного. За сьогодні вже відбита одна штурмова дія поблизу Урожайного. Втрат позицій і територій не допущено.

На Оріхівському напрямку російська армія двічі намагалась вибити українських захисників з позицій у районі Малої Токмачки. Одну атаку успішно відбили, іще один бій триває.

На решті напрямків активних наступальних дій війська РФ не проводили.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України успішно уразили ще низку об’єктів нафтопереробної галузі та інші важливі цілі Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-