Клименко вважає, що зараз демобілізація може зашкодити фронту

Клименко вважає, що зараз демобілізація може зашкодити фронту

Укрінформ
В Україні просяде фронт, якщо зараз демобілізувати тих осіб, які відслужили два роки. А обвалу фронту допустити не можна.

Таку думку в інтерв’ю «Радіо Свобода» висловив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«Я спілкувався з командирами, які перебувають на лінії вогню. Якщо ми демобілізуємо тих людей, які, наприклад, відслужили два роки, то у нас просяде фронт, підрозділи будуть неповноцінними. Ми зараз або маємо поновити боєздатність підрозділів, і в нас має бути як мінімум рівноцінна заміна під час ротації діючих бригад і батальйонів. Можливо, це запитання, яке варто ставити військовим, але у військових, я думаю, така сама думка – ми не маємо права обвалити фронт», - сказав він.

Керівник МВС заявив, що розуміє, що люди хочуть демобілізуватися, але є ситуація на фронті, у державі, яку необхідно утримати.

«Щоб утримати, нам потрібні досвідчені військові. Ці люди, які, наприклад, зараз тренуються на полігоні, вони стануть досвідченими військовими лише через кілька місяців», - вважає Клименко.

Читайте також: У Міноборони пояснили, чому демобілізацію прибрали з проєкту закону

За його словами, вже зараз потрібно готувати нове поповнення (до тих осіб, які вже служать на фронті — ред.), що влада і робить станом на сьогодні.

Відповідаючи на питання щодо того, щоб закласти у законодавстві орієнтовно 3-3,5 року, після яких можна буде особі демобілізуватися, щоб дати людям надію, міністр сказав, що це питання до військових і до військового командування, яке планує ці операції.

Що ж до загальної кількості загиблих на фронті у лавах МВС, керівник МВС відповів, що їх «багато».

Як повідомлялося, народний депутат, заступник голови Комітету з питань прав людини Руслан Горбенко заявив, що для запровадження механізму демобілізації з військової служби після 36 чи 48 місяців служби потрібно спочатку налагодити процеси мобілізації в державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-