Сили оборони зламали плани ворога з окупації Борової на Харківщині - Юсов

Сили оборони зламали плани ворога з окупації Борової на Харківщині - Юсов

Укрінформ
У Харківській області Сили оборони завдали російським загарбникам значних втрат, змусили призупинили наступ та зламали плани захоплення населеного пункту Борова.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

«Якщо говорити про Борову і напрямок, то наміри ворога там українські оборонці зламали, втрати в живій силі й техніці значні. Так, він намагається підтягувати резерви, й потенційна загроза залишається, але наразі мова не йде про формування нових потужних угруповань для повторення ситуації», - сказав він.

Читайте також: РФ перекидає війська з Донеччини на Харківщину через успішні контратаки ЗСУ - ISW

«Плани та наміри ворога були зламані, він змушений перекидати резерви, в тому числі, з інших напрямків, які є для них дуже чутливими. Це говорить про великі втрати і про те, що ситуація для них точно не йде за планом. Проте ситуація на північному кордоні залишається так само напруженою і небезпечною, ворог і далі буде пробувати розтягувати українські резерви і відволікати, в тому числі від ситуації на Сході», - додав представник ГУР.

Нагадаємо, раніше у Третій штурмовій бригаді заявили, що найближче завдання окупантів – вийти до населених пунктів Чернещина–Першотравневе, з подальшим захопленням населеного пункту Борова.

Проти підрозділів бригади воюють 3-тя і 144-та дивізії 20-ї армії РФ. Ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців. Застосовує FPV, КАБи й хімічну зброю, зазначили у Третій штурмовій.

Читайте також: Чи візьмуть росіяни Вовчанськ? Українські бійціпро ситуацію на Харківщині

Моніторинговий ресурс DeepState 18 червня повідомив, що війська РФ наростили до 10 тис. особового складу та 450 одиниць військової техніки на ділянці від Райгородки до Нововодяного, щоб повторити наступ на селище Борова Харківської області.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-