Військові про «раптову перевірку» боєготовності у Білорусі - поки загрози немає, але оборону посилюємо

Військові про «раптову перевірку» боєготовності у Білорусі - поки загрози немає, але оборону посилюємо

Укрінформ
В ОТУВ «Сіверськ» наразі не спостерігають і не фіксують загрози на кордонах з Білоруссю.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОТУВ «Сіверськ» Вадим Мисник, відповідаючи на питання щодо розпочатої у Білорусі раптової перевірки готовності армії, передає кореспондент Укрінформу.

«Це з їхнього боку регулярно відбувається, такі перевірки, вони проводяться постійно. Ми серйозно до цього ставимося і, враховуючи досвід лютого 2022 року, посилюємо оборону на цих напрямках та готуємося до розвитку будь-яких подій. Цього разу вони просто оголосили перевірку. Це звичайні заходи. Поки що ми нічого загрозливого не спостерігаємо», - заявив він.

За його словами, у оперативній обстановці на півночі України у зоні їхньої відповідальності кардинальних змін наразі немає.

«Ворог дотримується тактики обстрілів населених пунктів Чернігівщини і Сумщини уздовж всієї лінії кордону, активно застосовує артилерію різного калібру, FPV-дрони, ударні БПЛА. Сили оборони контролюють ситуацію. Ми своєчасно виявляємо бойові сили противника, намагаємося їм завдати уражень ще на їхній території», - поінформував речник.

Відповідаючи на питання про активність ДРГ РФ на Чернігівщині і Сумщині, Мисник зазначив, що ворог не полишає спроб перевіряти оборону України і виявляти українські вогневі позиції.

«Але технічні засоби ведення війни наразі нам дозволяють своєчасно вираховувати такі групи. Ми вживаємо всіх заходів і наносимо ураження, щоб не давати ворогу проникати на нашу територію», - запевнив представник ОТУВ «Сіверськ».

Відповідаючи на питання, чи застосовується з боку росіян техніка під час їхніх таких диверсійних вилазок, він пояснив, що для росіян дуже складно робити подібні речі з технікою, бо під час висування техніки до смуги кордону їх легше вираховувати і знищувати.

Читайте також: На кордоні з Білоруссю й Росією немає достатніх сил для вторгнення - Демченко

«І дуже активно застосовується повітряна розвідка, тож діяти вільно у смузі кордону (для них — ред.) це дуже важко, особливо з технікою. Вони ще намагаються перевіряти, проходити, спроби такі здійснювати, але з технікою це набагато важче робити», - поінформував Мисник.

Відповідаючи на питання, чи є ознаки того, що РФ на кордонах з Чернігівщиною і Сумщиною може облаштовувати якісь опорні пункти або якісь фортифікації, речник заявив, що окупанти теж укріплюють свій кордон, будуть фортифікації, мінують підходи тощо. «Як ми зі свого боку — то ворог так само облаштовує (кордон — ред.)», - сказав Мисник.

Відповідаючи на питання, як виглядають ці фортифікаційні споруди, представник ОТУВ «Сіверськ» зазначив, що масштабних «зубів дракона» вони не спостерігають.

«Оборонні опорні пункти — так, вони робляться, намагаються робити, але техніка теж під наше ураження підпадає, якщо вони намагаються її застосовувати», - заявив він.

Як повідомлялося, у Білорусі 21 червня почалася раптова перевірка готовності з'єднань та частин Збройних сил до виконання завдань за призначенням, яка відбуватиметься у Гомельській та Брестській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-