На фронті вже майже сто зіткнень, на Покровському напрямку триває 11 боїв

На фронті вже майже сто зіткнень, на Покровському напрямку триває 11 боїв

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби сталися вже 99 бойових зіткнень з російськими загарбниками, на Покровському напрямку на цей час триває 11 боїв.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України про ситуацію станом на 16:00 суботи, 22 червня.

“Від початку доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 99. На Покровському та Торецькому напрямках ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій, задіює для цього значні сили. Незважаючи на це, українські захисники впевнено стримують натиск російських військ та завдають ворогу значних втрат”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Потрібні сильні рішення, щоб зупинити терор Росії: Зеленський відреагував на обстріл Харкова

На Харківському напрямку росіяни намагаються атакувати біля Вовчанська. На даний час триває бій. Разом з тим, знову зазнав удару ворожими КАБами з території Російської Федерації населений пункт Липці.

Від початку доби на Куп’янському напрямку війська РФ вже 12 разів штурмували позиції українських захисників в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Андріївки, М’ясожарівки, Стельмахівки та Піщаного. Українські захисники стійко тримають оборону.

Дев’ять спроб російських загарбників просунутися вперед відбиті. Поблизу Стельмахівки та Синьківки продовжуються три боєзіткнення. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку росіяни вісім разів атакували підрозділи Сил оборони поблизу населених пунктів Терни та Невське. П’ять боєзіткнень завершилися без успіху для противника, три – ще тривають.

Продовжує армія РФ шукати слабкі місця в українській обороні на Сіверському напрямку. Вісім російських атак поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Роздолівки та Виїмки Сили оборони відбили. Удару керованою авіаційною бомбою зазнала Серебрянка.

На Краматорському напрямку війська РФ намагаються потіснити українських захисників із займаних позицій поблизу Іванівського та Григорівки. Сили оборони дають їм гідну відсіч, дві атаки відбиті, одна – ще триває.

На Торецькому напрямку кількість російських штурмів збільшилась до 11. Нью-Йорк, Юр’ївка та Торецьк зазнають ударів авіації РФ. Сили оборони відбили п’ять штурмових дій загарбницького війська, шість атак ще продовжуються.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби загарбники здійснили вже 32 спроби потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Новопокровського. Сили оборони стримують натиск та відбили 21 ворожу атаку, 11 боєзіткнень – ще продовжуються.

Тривають бої на Курахівському напрямку. За підтримки авіації росіяни атакують поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Ударів КАБами та НАРАми зазнали Костянтинівка і Курахове. Загальна кількість атак тут зросла до дев’яти, з яких чотири - відбиті та п’ять - ще тривають.

На Времівському напрямку російські війська здійснили шість безуспішних спроб вклинитись в українську оборону поблизу Старомайорського, Урожайного та Водяного.

На Оріхівському напрямку чотири штурмові дії росіян зазнали невдачі в районі Роботиного, Малої Токмачки та Кам’янського, ще одне боєзіткнення – триває.

На Придніпровському напрямку успіху не мали дві атаки російських найманців в районі Кринок.

Читайте також: Юсов про «бавовну» на території Росії - далі буде

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ вдень 22 червня атакувала КАБами Харків, влучання відбулося у житловий будинок.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-