Росіяни намагаються «забарикадувати» Керченську протоку, щоб посилити вогневий контроль - Плетенчук

Росіяни намагаються «забарикадувати» Керченську протоку, щоб посилити вогневий контроль - Плетенчук

Укрінформ
Росія намагається баржами звузити Керченську протоку для посилення вогневого контролю.

Про це сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі марафону «Єдині новини», коментуючи питання журналіста щодо «укріплення росіянами Керченського моста баржами», передає Укрінформ.

«Це навіть не укріплення, це спроби барикадування для того, щоб максимально звузити цей прохід, щоб його було легше контролювати. Росіяни його контролюють шляхом авіації: постійно підіймають в повітря як гелікоптери, так і літаки різноманітних моделей», - поінформував він.

Плетенчук зауважив, що періодично російські гелікоптери опиняються під прицілом власних систем ППО. За його словами, це «побічний ефект великої присутності цих одиниць у повітрі». Він констатував, що в східній частині Чорного моря продовжує панувати російська авіація.

Читайте також: Поворотний момент: росіяни вперше стріляли «Калібрами» з Азовського моря - Плетенчук

Як повідомляв Укрінформ, російські війська тримають у Чорному й Азовському морях чотири ракетоносії, сумарний залп яких становить 24 «Калібри».

У тимчасово окупованому Криму кількість барж для захисту Керченського мосту збільшилася до 21, а під мостом з'явилися пірси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-