Ворог нарощує темпи атак: від початку доби вже відбулося 71 боєзіткнення

Ворог нарощує темпи атак: від початку доби вже відбулося 71 боєзіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулося 71 бойове зіткнення з російськими загарбниками, на Покровському напрямку Сили оборони відбили 13 ворожих атак, 18 ще тривають.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 13:00 неділі, 23 червня.

«Від початку дня ворог нарощує темпи наступальних та штурмових дій, шукає шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Концентрує свої зусилля на Покровському напрямку. Наші захисники дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку», - йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, прикордоння Сумської та Чернігівської областей знову зазнає підступних артилерійських обстрілів із території Російської Федерації - постраждали райони населених пунктів Блешня, Павлівка, Велика Писарівка, Ходине та Юнаківка.

Читайте також: Російські війська за добу скинули 35 КАБів на Харківщину

На Харківському напрямку армія РФ атакувала чотири рази, усі спроби відбулися в районі Вовчанська. Два ворожих штурми підрозділи Сил оборони відбили, ще два тривають.

Дуже активізувалася російська авіація, зі сторони Бєлгорода (РФ) ворог скинув 29 КАБів по позиціях українських військ та населених пунктах. Бомбардування зазнали Глибоке, Вовчанськ, Вовчанські хутори та Липці. У район останнього загарбники скинули 23 керовані авіабомби.

На Куп’янському напрямку тривають чотири боєзіткнення поблизу Стельмахівки та Берестового. Дві атаки російських військ, у районах Піщаного і Синьківки, українські захисники відбили. Також ворог завдав удару некерованими авіаракетами неподалік Табаївки.

На Лиманському напрямку армія РФ здійснила п’ять спроб просунутись вперед поблизу Копанок, Макіївки та у Серебрянському лісі, на цей час триває бій на двох локаціях.

На Торецькому напрямку російські військові не полишають спроб потіснити українських захисників із займаних позицій у бік Торецька та Нью-Йорка. Тут тривають три боєзіткнення. Ворог підтримує свої дії ударами авіації, вже скинув три авіабомби.

На Покровському напрямку російські загарбники виявляють найбільшу активність – із початку доби майже половина від загальної кількості бойових зіткнень на фронті відбулася саме тут.

Російські війська 31 раз атакували позиції Сил оборони. Головні зусилля ворог зосередив у районах Новоолександрівки, Сокола та Карлівки. Також армія РФ намагається покращити своє тактичне положення ще біля шести населених пунктів. На даний час українські воїни відбили 13 ворожих атак, 18 ще тривають.

Читайте також: Сили оборони: На Торецькому напрямку - активні бойові дії, ворог атакує з авіації

На решті напрямків особливих змін в обстановці не відбулося.

Як повідомляв Укрінформ, на Торецькому напрямку відкрились активні бойові дії, які ворог підтримує авіацією, завдаючи ударів КАБами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-