Росіяни намагаються просунутися вперед, Сили оборони вже відбили понад 80 атак

Росіяни намагаються просунутися вперед, Сили оборони вже відбили понад 80 атак

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська від початку доби здійснили вже 81 спробу просунутися вперед, найбільше – у смугах оборони військових частин на Куп’янському та Покровському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 неділі, 23 червня, передає Укрінформ.

«Сили оборони України дають рішучу відсіч штурмовим групам противника», – заявили в Генштабі.

На Куп’янському напрямку армія РФ за сьогодні атакувала оборонні рубежі вже вісім разів. П’ять із цих атак ще тривають у районах Стельмахівки, Синьківки, Берестового й Степової Новоселівки.

Зазначається, що українські оборонці ефективно нищать загарбників. Уточнення ворожих втрат триває.

Читайте також: Сили оборони: На Торецькому напрямку - активні бойові дії, ворог атакує з авіації

На Лиманському напрямку загальна кількість бойових зіткнень на цей час сягнула шести. Сили оборони продовжують відбивати три ворожі штурми біля Макіївки та в Серебрянському лісі. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку точаться 12 бойових зіткнень, зокрема в районах Олександрополя, Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки й Сокола.

«Загалом на напрямку ворог вчиняв уже 36 спроб покращити тактичне положення. Українські захисники жорстко зупиняють окупантів», – зазначили в Генштабі.

Авіаційними бомбами російські війська вдарили біля Новоолександрівки, некерованими авіаракетами – неподалік від Олександрополя.

На Придніпровському напрямку загарбники сьогодні один раз безуспішно намагалися витіснити Сили оборони в районі села Кринки, що на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Також ворог бив там некерованими авіаракетами, по дві авіабомби скинув у райони Ольгівки, Іванівки та Бургунки.

Обстановка на решті напрямків суттєво не змінилася.

«Українські воїни тримають дії ворога під жорстким вогневим контролем. Командування вживає необхідних заходів для підсилення наших підрозділів на найгарячіших напрямках», – наголосили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківському напрямку українські захисники відбили два ворожі штурми в районі Вовчанська, ще два тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-