На фронті від початку доби вже 96 боєзіткнень, бої тривають на трьох напрямках

На фронті від початку доби вже 96 боєзіткнень, бої тривають на трьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Кількість бойових зіткнень на всій лінії фронту від початку доби зросла до 96, основні зусилля російські війська продовжують зосереджувати на Куп’янському та Покровському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 19:00 неділі, 23 червня, передає Укрінформ.

На Куп’янському напрямку ситуація напружена. Від початку доби там відбулися дев’ять бойових зіткнень неподалік від п’яти різних населених пунктів. Бої у двох локаціях тривають – біля Синьківки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку йдуть три боєзіткнення в Серебрянському лісі та біля Макіївки. Ще чотири ворожі атаки українські захисники сьогодні вже відбили.

Підтверджено, що на Куп’янському та Лиманському напрямках російські війська за сьогодні втратили загалом 167 представників особового складу вбитими і пораненими. Ще кілька загарбників потрапили в полон.

Також на цих ділянках фронту Сили оборони знищили низку одиниць ворожої техніки та озброєння, а саме: танк, гармату, бойову броньовану машину, чотири автомобілі й 79 безпілотників. Крім того, пошкодили дві артсистеми загарбників, три їхні бойові бронемашини та два авто.

Читайте також: Російські війська за добу скинули 35 КАБів на Харківщину

На Сіверському напрямку пообіді війська РФ скинули по дві авіаційні бомби в райони Серебрянки та Спірного.

На Краматорському напрямку загальна кількість спроб ворога покращити своє тактичне положення зросла до п’яти. Атаки відбиті. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку тривають дев’ять бойових зіткнень у районах Новоолександрівки, Сокола, Воздвиженки та Євгенівки. Ще 29 атак на цій ділянці фронту вже завершені.

«Ворог зазнає втрат у живій силі: безповоротні – 137, санітарні – 154. Також, близько півдесятка російських окупантів здалися в полон», – повідомили в Генштабі.

Також на Покровському напрямку Сили оборони знищили три російські танки, ще стільки ж пошкодили.

Уточнення інформації щодо ураженої військової техніки загарбників триває.

На Курахівському напрямку загальна кількість бойових зіткнень зросла до восьми. Усі ворожі атаки зупинені.

Читайте також: Ворог нарощує темпи атак: від початку доби вже відбулося 71 боєзіткнення

Ударів керованими авіабомбами російські війська завдали по районах Курахівської ТЕС, самого Курахового та Красногорівки. Некерованими авіаракетами вдарили біля Костянтинівки.

На Придніпровському напрямку українські захисники успішно відбили п’ять спроб російської армії витіснити їх із позицій на лівому березі Дніпра.

На решті напрямків обстановка суттєво не змінилася.

Як повідомляв Укрінформ, на Лиманському напрямку за день сталися шість бойових зіткнень, три ворожі штурми тривають. Ситуація контрольована.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-