У Берліні пояснили, чому не розширювали дозвіл Україні бити по ворогу в будь-якій точці РФ

У Берліні пояснили, чому не розширювали дозвіл Україні бити по ворогу в будь-якій точці РФ

Укрінформ
Німеччина дала дозвіл на використання переданої нею Україні зброї по військових об’єктам виключно на прилеглій до Харківської області російській території та не розширювала його, що було б до того ж неможливим з огляду на дальність дії цієї зброї.

Про це заявив на брифінгу в понеділок речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується німецьких озброєнь, то радіус їх дії є значно меншим, ніж дальність американських. Отже з боку Берліна жодних змін тут немає. Йдеться дуже конкретно про території, які межують з Україною, про прикордоння…. Німецьку зброю не можна порівнювати з американською, бо не можна порівнювати дальність дії», - сказав речник.

Він нагадав, що «корегування» умов використання зброї (відмова від вимоги бити тільки по об’єктах на тимчасово окупованих територіях власне України) відбулося тому що Росія обстрілює велике місто Харків і область саме з російської території.

Читайте також: США змінили пріоритети у наданні Україні ракет Patriot і NASAMS - Білий дім

Він додав, що в Берліні взяли до уваги інформацію Міноборони США щодо того, що Україна може використовувати зброю, надану Сполученими Штатами, для здійснення ударів по російських військах у будь-якій точці через кордон із Росією, а не лише поблизу Харківської області.

Як передає Укрінформ, радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван на початку цього тижня заявив, що якщо Росія атакує або збирається атакувати Україну зі своєї території, має сенс лише надати дозвіл Україні завдавати удару по силах, які завдають їй удару з-за кордону. Речник Пентагону генерал Патрік Райдер своєю чергою заявив, що, попри відсутність змін у політиці, використання Україною американської зброї проти російських військ не обмежується російською територією за кордоном із Харківською областю. Він назвав «цілком логічним», що Україна може використовувати американську зброю для ураження військ РФ по той бік кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-