На фронті з початку доби сталися вже 36 бойових зіткнень

На фронті з початку доби сталися вже 36 бойових зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку цієї доби вже сталися 36 бойових зіткнень з російськими військами.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 10:00 середи, 26 червня.

Російські загарбники здійснили один ракетний та 10 авіаційних ударів із застосуванням 22 КАБів, завдали 44 удари дронами-камікадзе і майже 600 разів обстріляли позиції українських військ і населені пункти. 

На Харківському напрямку тривають дві ворожі атаки в районі Вовчанська. Ситуація під контролем. 

Минулої доби на цьому напрямку загарбники втратили 146 осіб вбитими й пораненими. Знищені три ББМ, артсистема, п’ять автомобілів і три одиниці спецтехніки. Пошкоджені сім одиниць озброєння і військової техніки. Уражені 37 бліндажів ворога і три склади з боєприпасами.

Читайте також: Зеленський разом із Сирським і Гнатовим прибув на Донеччину

На Куп’янському напрямку від початку доби було вже дві атаки ворога у районах Берестового та Стельмахівки. Ситуація контрольована. 

На Лиманському напрямку одна російська атака відбита. Тривають бойові дії у районах Копанок, Греківки, Макіївки і Торського. Загальна кількість боєзіткнень на цей час складає шість.

На Сіверському напрямку спостерігається помірна активність російських військ. За сьогодні ворог 5 разів намагався потіснити українських оборонців із займаних позицій поблизу Білогорівки, Спірного й Роздолівки. Дві атаки російських загарбників відбиті, бої тривають. 

На Краматорському напрямку російські війська не полишають спроб просунутися в напрямку Часового Яру, поблизу якого триває боєзіткнення. Атака у бік Кліщіївки відбита. 

Підрозділи Сил оборони успішно стримали ворожий штурм на напрямку Горлівка – Північне.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів з недопущення просування російських військ вглибину України. За сьогодні вже сталося 13 бойових зіткнень. Ворог продовжує тиснути на позиції поблизу Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогреса, Євгенівки, Сокола і Новоселівки Першої. Шість атак відбиті, боєзіткнення тривають. Ситуація під контролем Сил оборони України.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали майже 300 осіб вбитими і пораненими. Знищені танк, дві броньовані машини, дві артилерійські системи і два автомобілі. Ще один танк, дві гармати, два автомобілі й ББМ пошкоджені.

Читайте також: Росія могла сформувати нову армію для розгортання в Україні - ISW

На Курахівсіькому напрямку один штурм ворога поблизу Парасковіївки успіху не мав. Бій триває в районі Невельського.

На Времівському напрямку успіху не мала атака ворога біля Урожайного. Росіяни відійшли.

На Оріхівському напрямку зазнали невдачі дві штурмові дії російських військ у районі Роботиного і поблизу Малої Токмачки. 

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін. 

Як повідомлялось, минулої доби на фронті сталося 142 бойові зіткнення.

Фото: 42 ОМБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-