Запит на мобілізацію сформувало керівництво ЗСУ, і вона йде за цим планом - Зеленський

Запит на мобілізацію сформувало керівництво ЗСУ, і вона йде за цим планом - Зеленський

Укрінформ
Цифри щодо мобілізації сформувало керівництво Збройних сил України, наразі вона відбувається за цим планом.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін, передає Укрінформ.

Глава держави зазначив, що «тактичні дії, скільки потрібно на фронті людей, - це потрібно, щоб завжди формулювало військове керівництво», а він зі свого боку працює над забезпеченням ЗСУ необхідною зброєю, амуніцією і сучасними технологіями.

«Військове керівництво сформулювало цифри, я їх бачив, і сьогодні вони ідуть за цим планом», - сказав Зеленський.

Коментуючи згадану журналісткою лотерею, яку свого часу проводили в США для визначення людей, яких відправляли на фронт, Президент зауважив, що вважає таку ідею не дуже етичною по відношенню до тих, хто вже перебуває на фронті, і не дуже справедливою для всіх.

Читайте також: У Міноборони розповіли, скільки жінок наразі служать в ЗСУ

«Все ж таки коли ця лотерейна історія була в Сполучених Штатах, це була війна не на вашій території і не за існування Сполучених Штатів Америки. Це не екзистенційний виклик, це інші речі. Україна бореться за виживання», - акцентував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 27 червня свої дані військовозобов’язаних, призовників і резервістів оновили 2 млн 430 тис. українців, серед них 1 млн 852 тис. – через застосунок Резерв+.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-