Демократи у Палаті представників закликають Пентагон розширити підготовку українців на F-16

Демократи у Палаті представників закликають Пентагон розширити підготовку українців на F-16

Укрінформ
Група демократів у Палаті представників Конгресу США закликає Пентагон розширити підготовку українських пілотів на F-16.

Про це повідомляє Politico з посиланням на лист 15 американських законодавців, передає Укрінформ.

Як зазначається, законодавці на чолі з конгресменом Адамом Шиффом у листі підтримують запит України щодо підготовки ще десяти українських пілотів на F-16 цьогоріч і просять міністра оборони США Ллойда Остіна задовольнити це прохання.

«Запит надходить у критичний момент конфлікту України з Росією, що триває, коли розгортання літаків F-16 може суттєво вплинути на результат війни... До кінця року Україна матиме більше літаків F-16, ніж кваліфікованих пілотів, щоб ними керувати, ця ситуація загрожує підірвати стратегічні переваги, які ці літаки можуть надати Україні», – йдеться у листі американських законодавців.

Вони стверджують, що союзники по НАТО мають широкі навчальні програми і могли б задовольнити запит України про розширення навчання. За словами групи демократів, Пентагон «може забезпечити найдоцільніший спосіб» розширення програми.

«Ці зусилля не лише посилять здатність України ефективно використовувати F-16, але й зміцнять прихильність ширшої коаліції до підтримки України в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність», – додали вони.

Читайте також: Держдеп прокоментував можливість розширити підготовку українських пілотів на F-16

Торік президент США Джо Байден схвалив передачу Україні літаків з Норвегії, Бельгії, Данії та Нідерландів, але підготовка пілотів зіткнулася з логістичними проблемами, пише видання.

Як повідомляв Укрінформ, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун під час брифінгу за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України заявив, що Сполучені Штати Америки як країна-співголова коаліції винищувачів роблять все для того, щоб передати Україні літаки F-16 вже цього літа.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-