Росіяни за добу понад 150 разів обстріляли Невське та Макіївку на Луганщині

Росіяни за добу понад 150 разів обстріляли Невське та Макіївку на Луганщині

Укрінформ
Російська армія 151 раз обстріляла Невське та Макіївку Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це qдеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

"17 разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському та Лиманському напрямках. Штурмові дії успішно відбито поблизу Стельмахівки, Греківки, Невського та Макіївки. Бої тривають. Найгарячіше було в районі Невського. По самому селищу та сусідній Макіївці росіяни завдали 151 обстріл: 67 - артилерійських та 84 - із використанням БПЛА", - заявив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Як зазначає обладміністрація, на тимчасово захоплених територіях гуманітарна ситуація досягла критичної межі. Так, у Лисичанську, де люди третій рік виживають за рахунок допомоги від РФ, обмежили видачу гуманітарки. Харчові набори видають тільки людям у віці 70+, багатодітним родинам та деяким іншим пільговим категоріям, і виключно за наявності російського паспорта. 

Жителі Сєвєродонецька змушені заробляти донорством: за одну "добровільну здачу крові" платять 792 рублі. У соцмережах пишуть, що це – чи не єдиний гарантований спосіб отримати гроші.

"Продовольча криза насувається на Кремінну. Через щільні бої довкола міста та тривалу відсутність світла сюди практично не завозять продовольчі товари, а ті, що є на полицях, – сумнівної якості, адже холодильники не працюють. Багато продуктів, строк вживання яких сплинув", - зауважили в ОДА. 

Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне росіяни також використовують для утилізації прострочених харчів, оскільки у людей немає ні грошей, ні вибору.

Читайте також: Загарбники використовують ТОТ Луганщини для утилізації прострочених продуктів

Як ідеться в повідомленні, у шахтарському Лутугинському районі з’явились оголошення про набір на роботу до вугільних підприємств російського Анадиря з наданням відстрочки від мобілізації. 

"У населених пунктах, де ситуація більш-менш стабільна, колаборанти активно "націоналізують" приміщення, які "мають ознаки безхазяйного майна". Так "адміністрація Старобільського муніципального округу" оприлюднила список з 38 нежитлових будівель, які підпадають під цю категорію: стоматологічну клініку, клінічну лабораторію, усім відому кав'ярню, а також ще 50 житлових приміщень", - зазначили в обладміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, у школах тимчасово захопленої частини Луганщини з 1 вересня працюватимуть 13 вчителів з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-