Зеленський - про ситуацію на полі бою: Це не «глухий кут», для вирішення проблем потрібні інструменти

Зеленський - про ситуацію на полі бою: Це не «глухий кут», для вирішення проблем потрібні інструменти

Укрінформ
Поточна ситуація на полі бою в російсько-українській війні не зайшла у «глухий кут», а натомість є проблемою, для вирішення якої потрібні інструменти.

Про це в інтерв’ю агентству Bloomberg заявив Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Ця (ситуація на полі бою – ред.) не зайшла у «глухий кут», це проблемна ситуація. Тупикова ситуація означає, що немає виходу. Але проблему можна вирішити, якщо є бажання та інструменти. Воля є, а інструменти – ще не прийшли», - сказав він.

Водночас, за словами Зеленського, українські сили мають кращі позиції з точки зору живої сили, ніж вони були місяці тому, і новий контрнаступ є питанням озброєння бригад.

Читайте також: Сирський після поїздки на схід: Лінія активного фронту зросла, додався Торецький напрямок

Президент також вважає, що зброя надто довго доходить до фронту.

«Це найбільша трагедія цієї війни, що між ухваленням рішень і реальним фактом (поставок озброєння –ред.), ми довго, довго, довго чекаємо», — сказав Зеленський.

На думку глави держави, Китай може зіграти «величезну роль» у вирішенні цієї війни, оскільки Москва дуже залежить від його ринку для експорту.

Читайте також: Зеленський готовий зустрітися з Трампом, щоб почути його мирний план

Зеленський зазначив, що США та Китай, якщо вони відкинуть власні розбіжності, зможуть діяти разом, щоб припинити цю війну.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив з вищим військовим керівництвом кроки щодо посилення знищення російської логістики та техніки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-